Ominaisuudet / 24 X 7 palvelimien valvonta

Yritystason 24x7 palvelimien valvonta ja verkkoturvallisuus

Infrastruktuurimme muodostuu korkean käytettävyyden klustereista, jotka koostuvat useista eri käyttöjärjestelmillä ja sovelluksilla varustetuista palvelimista, jotka levittäytyvät maailmanlaajuisesti useille eri mantereille. Klikkaa tästä lukeaksesi lisää virtuaalisesta konesalistamme

Tehokas seurantajärjestelmä on erittäin ratkaiseva asia varmistettaessa maksimaalista käytettävyysaikaa (uptime). Nykypäivänä web-palveluja tarjoavat yritykset hallitsevat satoja palvelimia ja jokaisella palvelimella ajetaan suuri määrä eri palveluita. Jokaisen palvelun tarkistaminen käsin yhdeltä palvelimelta 24 x 7 on erittäin vaikeaa ja kaikkien palvelimien tarkistaminen on inhimillisesti mahdotonta.

Yrityksillä, joilla ei ole hyvää seurantajärjestelmää tai pahimmassa tapauksessa ei sellaista lainkaan, on suuremmat alhaallaoloajat (downtime) ja suuremmat riskit palveluhäiriöihin. Havaitsematon pieni ongelma voi muuttua nopeasti suureksi ongelmaksi kasvattaen aiheutuvia vahinkoja.

Seurantajärjestelmämme ja työkalumme tarjoavat järjestelmänvalvojillemme kaiken huomioon ottavan näkymän maailmanlaajuisesti hajautetun infrastruktuurimme tilasta. Voimme seurata suurta joukkoa muuttujia, jotka liittyvät palvelimiemme tilaan sekä yksittäisiä palveluita, jotka sijaitsevat niissä.

Seurattavat palvelut kattavat -

  • Verkkoyhteys
  • Palvelimen levytila
  • Palvelimen CPU-käyttö
  • Palvelimen muistin käyttö
  • Web-palvelut - HTTP, HTTPS & FTP
  • Sähköpostipalvelut - SMTP, POP & IMAP
  • Tietokantapalvelut - MySQL, MSSQL
  • DNS-palvelut
  • Kaikki lokitiedostot

ja paljon muuta...

Jos jokin palvelin tai palvelu kaatuu, tai resurssien käyttö ylittää tietyt raja-arvot, niin tästä tulee välittömästi ilmoitus kaikkien infrastruktuurimme tilaa valvovien työntekijöidemme ruuduille. Ilmoitusjärjestelmämme hoitaa myös ongelmien eskaloinnin, eli toisin sanoen jos ongelmaa ei ratkaista "x" minuutissa, niin SMS -hälytykset lähetetään korkeampi tasoisille järjestelmänvalvojille ja sen jälkeen hallinnolle.

Kaikki tämä antaa meille mahdollisuuden havaita ja ratkaista ongelmat minuuteissa niiden tapahtumisen jälkeen ja varmistaa maksimaalinen käytettävyysaika (uptime) asiakkaillemme.